Briller kan gi deg bedre syn!

Briller, syn og synsfeil

I Europa har briller vært i bruk i mange hundre år. Økte krav til synet og stadig mer funksjonelle briller har gitt briller økt aktualitet.

Kontaktlinser fungerer greit for noen, men mange må også bruke briller i perioder. Nå blir også synsfeil korrigert med laser. Men ofte blir behovet for briller ikke helt borte.

Gjennom hele livet er synet i forandring. Mange trenger ikke briller når de er unge, men vil likevel få behov for det når de passerer 40 år.

Hos Optikeren ønsker vi å tilby den rette brillen for ditt behov.

INNFATNINGER
De fleste innfatninger i dag er ganske lette og behagelige. Det er mange forskjellige produsenter, men ingen i Norge.
Innfatninger selges under mange forskjellige merker og navn – til dels spiller de på kjente navn innen moteverdenen.
Det som er felles for de fleste brillekolleksjoner idag, er stor bredde – slik at det er vanskelig å plukke ut en klar motetrend. Dette gir enhver frihet til å velge det man selv liker best. Optikeren legger opp til å ha en stor bredde av innfatninger, med noe for enhver smak. Vi har til enhver tid hundrevis av innfatninger å velge i, både for barn, unge og eldre.

VERNE- OG ARBEIDSPLASSBRILLER
Optikeren leverer godkjente vernebriller. De kan leveres få dager etter bestilling, til konkurransedyktig pris. I mange arbeidssammenhenger er det høye krav til synet. Dette gjelder for eksempel arbeid foran skjerm. Ved PC-arbeid er det lovpålagt at arbeidsgiver, etter behov, skal dekke kostnader for briller spesielt tilpasset skjermarbeid. 

For bedrifter kan det være aktuelt med avtale om både synsprøver og levering av vernebriller eller arbeidsplassbriller. Ta gjerne kontakt for å gjøre en bedriftsavtale, enten det er mange eller få ansatte.
Hos Optikeren vil vi gjøre vårt beste for godt og sikkert syn også i arbeidssammenheng.

GLASS
Tidligere ble brilleglassene laget av glassmateriale. Det ble tykt og tungt ved sterke styrker, og kunne nokså lett knuse. Det var et stort framskritt da man kunne lage dem i plast i stedet. Glassene ble da mye lettere, og tålte mer før de gikk i stykker. Hovedproblemet var lenge at plastglassene lett ble ripete, og de var også nokså tykke. De kunne heller ikke lages fargeskiftende.

Brilleglass av plast har gjennom lang tid blitt forbedret. Når de idag blir herdet og antirefleksbehandlet får de meget god ripemotstand. Idag kan man også få dem i plastmateriale som er tynt og lett, selv i sterke styrker. Flere av disse typene kan man også få fargeskiftende eller med konstant farge til solbrille med styrke.

Optikeren leverer primært glass fra ESSILOR, verdens største konsern innen brilleglass. Fra vår leverandør i Norge får vi de aller fleste glass enten dagen etter bestilling, eller i løpet av tre-fire dager. Glassene blir slipt inn i innfatningen hos oss. Ofte vil brillene være klar for levering én til to dager etter at de ble bestilt.

SYN OG SYNSFEIL
At et menneske kan se er nærmest et under i seg selv, og bare én av alle de fantastiske ting ved menneskekroppen.

Mange slags sykdommer kan ramme øyet, og helt eller delvis hindre normalt syn. Dette skjer heldigvis sjeldent. Øyesykdom er det øyeleger som tar seg av.

Men et ellers normalt øye kan likevel ha brytningsfeil som reduserer synet eller fører til anstrengelse. Med briller kan dette som regel korrigeres og føre til stor forbedring av syn og livskvalitet.

Her er det Optikeren kan hjelpe!

FEM HOVEDPROBLEM MED SYNET

  • Nærsynthet (myopi)
  • Langsynthet (hypermetropi)
  • Skjeve hornhinner (astigmatisme)
  • Aldersbetinget synsproblem nært (presbyopi)
  • Samsynsproblemer

Briller kan korrigeres for én eller flere av disse synsprobleme samtidig.